Supermatrix-projektissa käytetään Redhatin alustaa

SCST-asennusta CentOS 5.3 -ymparistöön
3.11.2011
Virtualisoidut työasemat – Case Kankaanpää
4.11.2011
Show all

Supermatrix-projektissa käytetään Redhatin alustaa

Virtualisoidut työasemat (VDI-työasemat) poistavat peruskäyttäjältä tarpeen uusia laitteistoa. Monet muutkin huolet vähenevät – varmuuskopioinnin tarve ei ole yhtä suuri, virusongelmia on vähemmän (pakotetut ohjelmat) ja laskentatehoa löytyy huomattavasti enemmän pilvestä. Suomalainen Finnet-operaattori vetää omaa projektiaan, jossa tarkoituksena on tarjota asiakkaille virtualisoituja työasemia. Hanke on jo edennyt testivaiheeseen.

“Ideana on virtualisoida kodin tietokone niin, että kaikki sovellukset pyörivät operaattorin palvelimella. Ensi vuonna on tarkoitus aloittaa virtuaalisten työasemien myynti.”

Tällä hetkellä paras kohderyhmä on niin sanottu peruskäyttäjä, joka pitää sisällään enemmistön kuluttajista. Laskentatehoa voidaan priorisoida tehokäyttäjille joustavasti, jotta vaativammatkin tehtävät pystytään suorittamaan nopeammin kuin lokaalisti.

Gurutiimi on alusta lähtien tukenut ja käyttänyt Redhatin alustalla pyörivää virtualisointia eli Red Hat Enterprise Virtualization for Servers and Desktops -tuotetta, joka tunnetaan tuttavallisemmin lyhenteellä RHEV. Mikäli yritystäsi kiinnostaisi hyödyntää VDI-työasemia ota yhteyttä Netorekin myyntiin tästä.

Lue lisää: http://www.tietokone.fi/uutiset/supermatrix_netti_pc_tulossa_myyntiin_vuonna_2012