Redhatin virtualisointi lisäsi tietoturvaa ja tehokkuutta (Enterprise-tason VDI)

VKernel tukee Red Hat Enterprise Virtualisointia
2.2.2012
Disks and Xen v2v Migrating
31.5.2012
VKernel tukee Red Hat Enterprise Virtualisointia
2.2.2012
Disks and Xen v2v Migrating
31.5.2012
Show all

Redhatin virtualisointi lisäsi tietoturvaa ja tehokkuutta (Enterprise-tason VDI)

Redhat on julkaissut Enterprise-tason työasemavirtualisoinnista kertovan artikkelin puolalaisen JSW S.A.:n VDI-ympäristöstä, joka on suunniteltu skaalautumaan yli 3000:lle käyttäjälle. JSW S.A halusi laajentaa IT-infrastruktuuria, parantaa verkon luotettavuutta ja työasemien hallintaa, tiukentaa yleistä tietoturvaa ja välttyä näin arkaluonteisten tietojen karkaamiselta vääriin käsiin.

Työasemien virtualisointi tehostaa työasemien hallintaa merkittävästi. Redhatin RHEV-tuote (Redhat Enterprise Virtualization for Desktops and Servers) on Suomessa vielä VMwaren tuotteita tuntemattomampi, mutta viesti kustannustehokkaammasta vaihtoehdosta etenee vauhdilla. Gurutiimi toteuttaa tälläkin hetkellä useita VDI-projekteja Suomeen. Redhatin kumppaniverkoston kautta kerrotaan, että Puolassakin on herätty VDI-toteutusten tuomiin hyötyihin.

Eräs menestystarina on puolalaisen JSW S.A.  -yrityksen RHEV VDI -käyttöönottoprojekti, jonka vetäjänä toimi Advicom:n projektipäällikkö Artur Bajor. Bajorin mukaan Red Hatin SPICE-protokollan ylivertaisuus tehokkuudessa löi kilpailevat ratkaisut laudalta.

[frame title=”” link=”” src=”http://www.gurutiimi.fi/wp-content/uploads/2012/04/JSW-300×186.jpg” width=”256″ height=”150″ align=”right” target=”” style=””]

 • JSW S.A. eli Jastrzebska Spó?ka Weglowa S.A. on suurin koksin tuottaja Euroopan Unionissa
 • JSW S.A työllistää n. 23000 työntekijää
 • Advicom tuottaa IT-ratkaisut osana JSW:ta
 • http://www.jsw.pl/en/about-us/about-jsw/

Miksi haluttiin virtualisoida työasemia?

JSW:n siirtymisen taustalla vaikuttivat tyypilliset tekijät: säästöt, hallinnan tehostaminen ja tietoturva. Aikaisemmassa toteutuksessa JSW:n tehtaissa oli lukuisia paikallisia tiedostopalvelimina toimivia koneita, jotka säilöivät sekä ohjelmistoja että dataa. Toisin sanoen tärkeät tiedot olivat pirstaloituina ympäri yrityksen verkostoa. Yritys pystyi parantamaan tietoturvaa siirtämällä arkaluonteiset tiedot työasemilta keskitettyyn palvelinjärjestelmään. Toisena tärkeänä vaatimuksena oli luonnollisesti kustannussäästöt, joita saatiin linux-pohjaisten asiakaskoneiden käytöstä.

“Red Hat Enterprise Virtualization for Desktops oli selvä voittaja lisenssikustannusten vertailussa VMwaren tuotteiden kanssa.” -Artur Bajor, Projektipäällikkö, Advicom Ltd.

Advicom on suunnitellut ja kehittänyt JSW Groupin IT-järjestelmiä yhteneväisemmiksi vuodesta 2009 lähtien. Heidän vastuullaan on siis käytännössä koko IT-hallinto JSW S.A:ssa. Hallinnollisten haasteiden vähentäminen ja koko verkon parantaminen olivat tärkeimpien vaatimusten joukossa. Bajorin mukaan projektin tavoitteissa yhdistyivät tietoturva, kustannusäästöt sekä toiminnan tehokkuus ja joustavuus.

Miksi valittiin Redhatin RHEV (Redhat Enterprise Virtualization for Desktops and Servers)?

JSW oli vertaillut RHEV-tuotetta (Redhat Enterprise Virtualization for Desktops and Servers) Microsoftin, VMwaren, Citrixin, Quest and Ericomin tuotteisiin ennen valintaansa.
He valitsivat RHEV:n, koska se perustuu vapaaseen lähdekoodiin ja mahdollistaa sekä windows- että linux-asiakaskoneiden käytön suorituskyvystä karsimatta.
Citrix ja VMware tukivat vain Windows-asiakaskoneita. Lisäksi Redhatin RHEV (Redhat Enterprise Virtualization for Desktops and Servers) tarjosi ylivertaiset integraatiomahdollisuudet talon sisällä kehitetyn ja räätälöidyn RFID-ratkaisun käyttöön. Joustavuus juontaa juurensa SPICE:n luonteesta eli vapaasta lähdekoodista, mikä sallii helpon asiakaskohtaisen räätälöinnin.

VDI-asennuksen rauta

 • Palvelimet: REV HP DL360G6
 • Storage: NetApp FAS2040 storage array
 • Thin clientit: HP t5745

Redhatin Case-materiaalista löytyy konseptitason suunnitelma Advicom:n toteutuksesta 3000:lle käyttäjälle.
[lightbox class=”frame_box” type=”iframe” title=”Redhat RHEV Konseptiarkkitehtuuri Advicom” prettyPhoto=”” link=”http://www.gurutiimi.fi/wp-content/uploads/2012/04/rhev-konsepti-arkkitehtuuri1.jpg”]
[/lightbox]

Hyödyt RHEV VDI -projektista JSW:lle

 • Parempi tietoturva yleisesti
 • Luotettavampi ja turvallisempi verkkoliikenne
 • Välttyminen tiedon katoamisilta
 • Työasemien nopea käyttöönotto ja provisiointi
 • Laitteisto- ja lisenssikulujen pienentäminen

Alkuvaiheessa työasemia virtualisoitiin jo n. 800 ja asennus laajenee tänä vuonna vielä 400:lla asennuksella. Asennuksessa on tällä hetkellä 20 HOST-palvelinta, joista jokainen palvelee n. 40:tä virtuaalikonetta. Tänä vuonna asennusta laajennetaan kymmenellä HOST-palvelimella. Advicom on suunnitellut järjestelmän skaalautumaan yli 3000:lle käyttäjälle. Bajor kertoo, että valitsemalla Redhatin teknologian JSW S.A. on varmistanut, että IT:n hallinnointikustannukset pysyvät alhaalla ja yritys voi jatkossakin keskittyä oman tulevaisuutensa suunnitteluun.

Redhatin julkaisema alkuperäinen JSW-case löytyy osoitteesta: http://goo.gl/QWTEX